Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Καφές και Διαβήτης ("Ζάχαρο")



Μελέτες που έγιναν πρόσφατα στη Φινλανδία (τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ) και στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι γυναίκες και άντρες που πίνουν καθημερινά 3-4 φλυτζάνια καφέ μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη κατά 29% και 27% αντίστοιχα. Ο λόγος αυτής της λειτουργίας του καφέ παραμένει σύμφωνα με τους ερευνητές ασαφής, αλλά πιστεύεται ότι οφείλεται στο χλωρογόνο οξύ που περιέχει και το οποίο έμμεσα ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου